Open bedrijven krijgen Katelijnse Kei

ondernemervanhetjaarDe acht Katelijnse bedrijven die met veel succes deelnamen aan Open bedrijvendag begin oktober, werden gezamenlijk uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar van de gemeente, en kregen een Katelijnse Kei voor hun verdienste. Op Open Bedrijvendag ontvingen ze samen meer dan 27.000 bezoekers.

De winnaars zijn BelOrta, BVL, Euro Pool System, G&D Construct, Huyze De Pauw, Lux Spas, Metaalhandel Wynants & Zonen en Univeg.

De Katelijnse keien worden toegekend aan inwoners van de gemeente die zich het afgelopen jaar verdienstelijk hebben gemaakt. Het is de eerste keer dat ze gezamenlijk worden uitgereikt. De trofee werd genoemd naar een steen uit het paleolithicum die begin september werd opgegraven op het grondgebied van Sint-Katelijne-Waver. Schepen van Cultuur en Feestelijkheden Ronny Slootmans: “Begin september vond Johan De Munter, werkman bij het gemeentebestuur en vrijwilliger in de educatieve tuin van gemeentelijke basisschool Dijkstein, bij het rooien van aardappelen een silexsteen waarvan de randen duidelijk en zeer zorgvuldig scherper werden gemaakt. Na onderzoek door de KU Leuven blijkt de steen te stammen uit de tijd van de Neanderthalers. Deze vondst is zo speciaal dat we besloten er het symbool van deze gala-avond van te maken. We zetten immers alle inwoners, verenigingen en bedrijven in de kijker die met vuur en enthousiasme een steentje hebben bijgedragen aan het positieve imago van onze gemeente.”

Op de trofee die aan de winnaars werd uitgereikt, staat een afbeelding van de gevonden silexsteen.