vankeerAmbachtelijke ondernemers die van Unizo het label Handmade in Belgium kregen, mogen deelnemen aan een wedstrijd om een uniek Belgisch souvenir te creëren. Koningin Mathilde zal in hoogsteigen persoon de prijsuitreiking op 13 januari bijwonen.

Unizo en DHL Express lanceren de uitdaging Belgian Beauties, de verkiezing voor het nieuwe, kwalitatieve Belgische souvenir. “Vandaag nemen toeristen vaak een klein Manneken Pis of een mini-atomium mee naar het thuisland. Vaak zijn die souvenirs bovendien made in China. Maar er zijn zoveel prachtige ambachtelijke producten die België minstens evenzeer symboliseren en bekend maken in het buitenland”, zegt Unizo.

Elke Handmade In Belgium-labeldrager kan een voorstel indienen, zolang het product maar uniek en Belgisch is, een winkelwaarde heeft tussen 5 en 150 euro en past in de handbagage. Ook moet het product de vakkennis van de maker uitstralen. De winnaar kan rekenen op een geldprijs van 1.000 euro, een grote promotiecampagne en een gegarandeerde afzetmarkt. UCM, zusterorganisatie van Unizo, zorgt voor promotie van deze wedstrijd in het Waalse landsgedeelte. Unizo ontving nu al een aantal inzendingen, zoals een prototype van een handtas, een tricoloor trio ringen (zie foto), een strikje en potjes advocaat. In de regio Mechelen-Lier zijn 13 labelhouders van Handmade in België die aan de wedstrijd mogen deelnemen.