Voka Mechelen organiseert in het najaar een reeks inspirerende bedrijfsbezoeken in de regio, van groeibedrijf Woonontwerp tot Bryo-onderneming Soulmade, innovatief bouwbedrijf Willemen, familiebedrijf ECS, de razendsnel groeiende start-up ShopWeDo en familiebedrijf Qualivino.

De bedrijfsbezoeken passen in het Voka-programma ondernemerschap, in samenwerking met het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). In elk type van begeleiding dat Voka aanbiedt, is er aandacht voor vier fasen in de ondernemersloopbaan: starten, snelle groei (internationaliseren en innoveren), groeien & professionaliseren (met aandacht voor financiering) en ten slotte overdracht/overname/verkoop.

De bedrijfsbezoeken zijn opgevat als gratis toegankelijke inspiratie- en infosessies, die in het teken staan van een van deze fasen: bij Soulmade starten en groeien, bij Willemen innovatie, bij ECS familiebedrijf en overdracht, bij Woonontwerp groeien en diversificatie, bij Qualivino groeien en professionaliseren en bij ShopWeDo groeien en financiering.

Ervaringen delen

“Voka geeft met deze bedrijfsbezoeken niet alleen een beeld van een bedrijf in actie, maar ook een heel concreet idee van onze begeleidingstrajecten die deelnemers kunnen ondersteunen. We gaan voor levensechte ervaringen, die we graag delen met ondernemers uit de regio”, stelt manager Projecten en Diensten Myriam Heeremans van Voka – KvK Mechelen.

Alle bezochte bedrijven hebben reeds één van de begeleidingstrajecten (Bryo, Plato, Familio…) gevolgd, en kunnen hun ervaringen hiermee delen met de bezoekers.

De bezochte bedrijven zijn actief in heel uiteenlopende sectoren. Groeibedrijf Woonontwerp uit Heist-op-den-Berg is ontstaan uit het schildersbedrijf van Peter Deckers. Bryo Rookie van het Jaar Soulmade uit Mechelen is een succesvolle en innovatieve starter die 360°-video’s maakt voor bedrijven.

De Mechelse familiale bouwgroep Willemen, die bestaat uit acht bouwondernemingen, blijft innoveren met onder meer projecten rond virtual reality en bouwinformatiemodel.

Electro Cablage Services (ECS) uit Mechelen is een elektrotechnisch familiebedrijf en het Mechelse ShopWeDo is gespecialiseerd in fulfilment en e-commerceproducten. Wijnspeclalist Qualivino uit Lier heeft zelfs een eigen wijndomein in Frankrijk.

Praktische info over de bedrijfsbezoeken vindt u op de website van Voka Mechelen.