OosterlinckOosterlinck past opnieuw zijn concept aan en heet vanaf 18 oktober Oosterlinck Cooking & Living. De zaak is al 53 jaar een begrip in Heist-op-den-Berg. “Mijn grootvader startte in 1961 met een ijzerwarenwinkel in de Bergstraat. In 1981 verhuisde de winkel naar de huidige locatie in de Molenstraat waar mijn ouders tot voor kort actief waren. Ze hebben hun zaak altijd met passie en plezier geleid en met hart en ziel hun klanten geholpen”, zegt zaakvoerder Thomas Minnebo. “Op 18 oktober openen we naast de kookwinkel een nieuwe conceptstore met Scandinavisch design.”

Drie jaar geleden werd de kookafdeling al fors uitgebreid. Met de opening van Oosterlinck Cooking & Living voegt Thomas Minnebo een nieuw hoofdstuk toe aan het succesverhaal van de familiezaak. “We brengen Scandinavisch design in een leuke conceptstore. Ons gamma omvat meubelen, decoratie, verlichting en textiel zoals kussens en plaids. Woonaccessoires, o.a. voor de gedekte tafel, vervolledigen het nieuwe aanbod”, zegt de zaakvoerder.

“De Scandinavische stijl is heel populair en tijdloos: het is een sobere en warme stijl waarin veel gebruikt wordt gemaakt van natuurlijke materialen, al dan niet in combinatie met de nieuwste productietechnieken. Zo is de stoel About A Chair van Hay heerlijk in al z’n eenvoud en net zoals alle andere producten van uitstekende kwaliteit. Naast Hay zijn er ook de merken Muuto, Ferm Living, Iittala en nog vele andere. We kiezen resoluut voor kwaliteit die toch betaalbaar is voor jonge mensen.”
In de zaak langs de Molenstraat werd 200 m² compleet vernieuwd. “Met zachte kleuren en een houten vloer. Een bezoek zal zeker aangenaam zijn. Ik blijf bovendien op dezelfde manier in de winkel staan: met een persoonlijke aanpak én met kennis van zaken. Dit huis biedt nu onderdak aan mijn twee grote passies: design en koken. Want de kookwinkel, die blijft uiteraard. De gratis kookdemo’s starten opnieuw in november.”