Ook Nova-Veg kiest voor LLEDD.BE

LLEDDLLEDD.BE uit Bonheiden heeft de vestiging van Univeg Nova-Veg Logistics in Sint-Katelijne-Waver, distributeur van verse voeding voor de retailsector, voorzien van LED-verlichting. “Door met ons in zee te gaan, kiest Nova-Veg Logistics voor meer licht, minder energieverbruik en een vaste huurformule”, zegt Frank Lagast van LLEDD.BE. “We hebben een contract afgesloten voor vijf jaar. De installatie is uitgevoerd in november en heeft drie dagen geduurd zonder de werking van het bedrijf te storen.”

Het management van Nova-Veg Logistics is tevreden over de aanpassing. “Wij kozen voor LLEDD.be vanwege het conceptueel licht-voorstel, de vaste huurprijs en de volledige uitbesteding van de installatie en het onderhoud van de LED-bays. Het huurbedrag voor deze LED-verlichting is bovendien lager dan de besparing op energie en onderhoud. Door de aanpassing is het elektriciteitsverbruik in ons distributiecentrum van 22.000 m² in Sint-Katelijne-Waver drastisch gedaald (we verbruiken 275.000 Kwh per jaar minder) en het niveau van het licht is aanzienlijk gestegen. Bovendien kunnen onze medewerkers zich in een meer aangename werkomgeving bewegen.”

LLEDD.BE staat bedrijven bij voor relighting. Specialisten van de firma komen ter plaatse om na te gaan wat voor elk bedrijf de voordelen en mogelijkheden van LED-verlichting zijn. Als blijkt dat dit een goede oplossing kan zijn, worden de kosten van de huidige verlichting in kaart gebracht en vergeleken met energiezuinige LED-verlichting. LLEDD.BE geeft in deze fase ook advies over de evolutie van het verbruik en brengt de kosten voor de vervanging van lampen in kaart.

De kosten voor de investering kunnen worden geregeld via een financieringsmodel. “LLEDD.be heeft een unieke formule voor relighting waarbij het huurbedrag van de aanpassing lager is dan de besparing aan energie die dit oplevert”, zegt Frank Lagast.