puursHeel wat bedrijven uit de grote regio rond Mechelen en Lier hebben een plaats in de top 20 veroverd bij de Trends Gazellen 2015 van de provincie Antwerpen. Dat zijn de snelst groeiende en financieel gezonde bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de dynamiek, werkgelegenheid en innovatie in hun regio.

Bij de Grote Gazellen met een omzet van meer dan tien miljoen eindigde IRS-Btech uit Puurs op de tweede plaats. Het bedrijf houdt zich bezig met de distributie van dak- en bouwproducten. In dezelfde categorie was er een zevende plaats voor Cummins uit Rumst (distributiecentrum voor motoren, generatoren en filtersystemen) en een negende plaats voor Stanley Black & Decker (gereedschappen) uit Mechelen. Brouwerij Duvel Moortgat uit Puurs eindigde vijftiende en de Mechelse aannemer Willemen General Contractor steeg naar de twintigste plaats.

Bij de Middelgrote Gazellen (omzet tussen 1 en 10 miljoen) noteren we de keten met hoorcentra Audionova uit Mechelen op de vijfde plaats, Volker Wessels Telecom uit Boom op de negende plaats en DSV Road Holding uit Puurs (verhuur van trailers en andere transportmiddelen) op de tiende plaats. AED Display uit Willebroek (verhuur van videomateriaal) staat vijftiende.

Twee bedrijven uit de regio veroverden een plaats bij de Kleine Gazellen (omzet minder dan 1 miljoen): Broodbakkers@Cleirbaut.be (Bakkerijen Carl) uit Bonheiden op de tiende plaats en groenten- en fruithandel Den Overkant uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver op de dertiende plaats.

De trofeeën voor de winnaars (GeoSee bij de Grote Gazellen, CMOSIS bij de Middelgrote Gazellen en Tormans bij de Kleine Gazellen, plus Rombit als starter van het jaar) werden uitgereikt door gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé. “De Gazellen in onze provincie stimuleren mee onze groei en dragen bij aan de economische topregio die Antwerpen vandaag is. We hebben een bonte mix van sterke, grote bedrijven. Onze regio realiseert meer dan een derde van de Vlaamse toegevoegde waarde en meer dan de helft van de Vlaamse export is afkomstig van Antwerpse ondernemingen. Als provincie zetten we in op de uitdaging om innovatieve, creatieve en economisch rendabele alternatieven te ontwikkelen en de concurrentiekracht van onze provincie te verstevigen”, zei Caluwé.