Bike Center uit Heist-op-den-Berg opende zopas een tweede filiaal aan de Lintsesteenweg 5C in Lier, vlakbij de Carrefour. Zaakvoerder Tim Sohier: “Met een pak ervaring en veel enthousiasme willen wij in de regio Lier met kwalitatieve fietsen, goed advies en een uitstekende service ons steentje bijdragen tot een vlottere mobiliteit en extra fietsplezier.”

Ruim tien jaar geleden, in de zomer van 2006, opende het Bike Center in Heist-op-den-Berg: een toonzaal van 1.000 m² met race-, stads- en terreinfietsen, kledij en toebehoren en een atelier voor onderhoud en herstellingen. Een paar jaar geleden kwam er ook een webshop bij, en de fietsen die via deze weg worden besteld, worden indien gewenst in België zelfs thuisgeleverd door een eigen medewerker van Bike Center.

“Nu vonden we het tijd voor een extra uitdaging en daarom hebben we besloten om in Lier een tweede filiaal te openen”, zegt Tim Sohier. “Wij richten ons voornamelijk op de recreatieve fietser. We kunnen deze doelgroep helpen bij de keuze van een gewone stadsfiets, een elektrische fiets of zelfs een vouwfiets. Uiteraard vergeten we ook het sportiefste segment (racefietsen en mountainbikes) niet.”

In het Lierse Bike Center worden fietsen aangeboden van de merken Koga, Trek, Riese & Müller, Cortina en Brompton. “De winkel heeft uiteraard ook een hersteldienst waar alle merken welkom zijn. Twee voltijdse medewerkers zorgen ervoor dat alles vlot verloopt.”

De nieuwe zaak in Lier is open van dinsdag tot en met zaterdag.