Ook in Londerzeel en Kapelle-op-den-Bos sluiten een aantal handelaars zich aan bij de online marktplaats beedrop.be. De online boodschappen van hun klanten worden gratis thuisbezorgd.

De handelaars die zich recent hebben aangesloten bij Beedrop, zijn Drankencenter C.L.P., Brouwerij Vercauteren, Bakkerij David, Slagerij Van Damme, Seizoensmaak en Localsocial uit Londerzeel en Bakkerij Marc en Katrien uit Kapelle-op-den-Bos.

Zijn bieden hun producten samen met handelaars uit andere gemeenten aan op één online marktplaats en delen de kosten. Hun klanten kunnen online bestellen en hun verse en lokale producten worden thuisbezorgd. De klant betaalt dezelfde prijs als in de winkel en betaalt ook niets voor de levering.

Milieu

De leveringen gebeuren wekelijks. De afstanden die de leverancier moet afleggen, kunnen zo worden beperkt, zodat er ook minder CO²-uitstoot is.

Beedrop.be breidt gestaag verder uit. Zaakvoerder Stefan Van Overbeke: “Dankzij de online marktplaats bereiken lokale aanbieders ook consumenten die kwaliteit nastreven, maar niet de tijd of de mogelijkheid hebben om elke week persoonlijk bij verschillende winkels boodschappen te gaan doen.”

Twee maanden geleden sloten ook al een paar zaken in Keerbergen aan bij het platform.De meeste deelnemende handelaars bevinden zich in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en in het Brusselse.