Ontwerp van Mechels architectenbureau nadert voltooiing

Foto S3A.

Foto S3A.

De nieuwbouw van het Mechels multicultureel jeugdcentrum ROJM nadert zijn voltooiing. Schepen van Diversiteit Marc Hendrickx (N-VA) en schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA) brachten een bezoek aan de werf op de Battelsesteenweg 50a. ROJM verhuist eind februari naar zijn nieuwe onderkomen.

De ROJM-nieuwbouw is een ontwerp van het Mechelse S3Architecten. Hij bevindt zich naast de sociale hout- en fietsherstelwerkplaats ’t Atelier. Jongeren zullen er vanaf begin maart gebruik kunnen maken van o.a. een ontspannings-, boks-, fitness- en dansruimte en van een overdekt sportveld voor voetbal en basketbal. Op de bovenverdieping zijn er job- en leslokalen (ook voor huiswerkbegeleiding), een filmzaaltje en een muziek- en geluidsstudio. De bovenste verdieping wordt ingericht met kantoren en vergaderzalen voor de ROJM-medewerkers.

“Niet onbelangrijk is dat ROJM-jongeren zelf mee actief betrokken zijn bij de interieurafwerking. Dit kan hun respect voor het gebouw alleen maar ten goede komen. Overigens hebben we als stadsbestuur met de jeugdcentrumverantwoordelijken duidelijk afgesproken dat ROJM zich engageert om het jeugdhuis open te stellen voor àlle gemeenschappen in Mechelen om het multicultureel aspect nog extra te benadrukken”, zeggen de schepenen Chris Backx en Marc Hendrickx.

Voor deze ROJM-nieuwbouw heeft de stad Mechelen 1,7 miljoen euro stadstoelage uitgetrokken.