MECHELEN – Ontpop Mechelen, gespecialiseerd in originele teambuilding-activiteiten, heeft er een topper bij: het escape game The Lock. Dit werd ontwikkeld in samenwerking met Technopolis Events.

“Bij dit nieuwe escape game moeten de deelnemers trachten een aantal codes te kraken door verschillende proeven en opdrachten tot een goed einde te brengen”, zegt Benny Boydens van Ontpop. “Een van de vernieuwende elementen in het spel is dat we werken met augmented reality (een voorbeeld van augmented reality ziet u hier). Dit product hebben we laten ontwikkelen door het Mechelse internetbedrijf Reality Matters.”

Kist openen

Als de deelnemers een QR-code hebben gevonden en die scannen, komt er op een tablet een virtueel slot tevoorschijn. Ze moeten dan op de tablet een code ingeven, en als die code klopt, gaat de virtuele deur open en verschijnt er opnieuw iets spannends achter de deur. Finaal moet er een echte kist worden geopend die in de spelruimte staat.

Benny Boydens: “We hebben dit spel ontwikkeld om mee op de kar te springen van de escape hype in teambuildings. Het spel zal worden aangeboden door Technopolis op eigen locatie, maar we bieden het ook aan op verplaatsing over heel België.”

Het spel The Lock duurt in totaal 60 minuten. Het aantal deelnemers kan variëren tussen 12 en 100 personen.