Online veiling failliete muziekwinkel Vergaelen

onlineveilingOnline veilinghuis Jorisco uit Hamme veilt vanaf dinsdag 2 augustus tot en met dinsdag 9 augustus goederen uit het faillissement van de befaamde Mechelse Muziekhandel David Vergaelen & Co, die eind vorig jaar failliet werd verklaard.

Niet alleen de inrichting van de winkel wordt geveild maar ook heel wat muziekinstrumenten, waaronder 19 violen en 3 cello’s, en partituren. Het volledige aanbod voor de veiling vindt u hier. Op vrijdag 5 augustus is er een kijkdag in de muziekwinkel, Sint-Katelijnestraat 63 in Mechelen.

De winkel was een begrip in Mechelen. De zaak werd opgericht in 1946 door Vic Siebens. 20 jaar later werd ze overgenomen door Walter Vergaelen die ermee stopte in de jaren zeventig.

In 1994 kwam zijn zoon David Vergaelen in de zaak. In 2004 verhuisde de muziekhandel naar Wollemarkt 21 en werd de naam veranderd in Muziekcentrum David Vergaelen & Co.

In augustus vorig jaar verhuisde de muziekwinkel opnieuw naar Huis De Min in de Sint-Katelijnestraat 63. Even later werd een uitverkoop aangekondigd en een nakende stopzetting van de zaak. De zaak werd echter op 30 december failliet verklaard door de rechtbank van koophandel van Antwerpen afdeling Mechelen.