overnameOne Building Maintenance, onderdeel van de facilitaire dienstverlener Facilicom Services Group en specialist in het technisch onderhoud van gebouwen en gebouwomgevingen, neemt twee bedrijven met gespecialiseerde niche-activiteiten over: Hofline Electro & Cabling (HEC) en Teambouw uit Mechelen, gespecialiseerd in elektriciteitswerken, bekabeling en volledige (winkel)renovaties en afbraakcontainers, en Co-Worx, specialist HVAC en sanitair en geaggregeerd voor algemene aannemingswerken. Door de overname krijgt One Building
Maintenance (OBM) een meer compleet dienstenpakket.

“Met deze twee belangrijke niche-activiteiten kan Facilicom Services Group de hard services tak verder professionaliseren en uitbreiden”, zegt Algemeen Directeur Facility Solutions, Claudine Decorte. “Het is een welgekomen versterking van onze knowhow in Facility Management en het zal ons helpen om projecten op een meer geïntegreerde manier aan te pakken.”

De overgenomen bedrijven zullen blijven bestaan als zusterondernemingen en behoren juridisch net als OBM tot de holding One Facility Services, de hard services tak van Facilicom. Ze tellen beide een vijftiental gespecialiseerde techniekers HVAC en elektriciteit, die allen de nodige attesten en certificaten op zak hebben, en genieten een goede reputatie in de markt.

De stichter en zaakvoerder van Hofline Electro & Cabling (HEC) en Teambouw, Jan Hofman, behoudt de operationele leiding over HEC en Teambouw/Containerdiensten. Hij kan met trots terugkijken op wat hij de voorbije jaren gerealiseerd heeft, en kijkt er samen met Facilicom naar uit om zijn marktsegment voor de groep verder uit te bouwen en ook grotere projecten aan te pakken.

Ook de oprichter en zaakvoerder van Co-Worx, Tim Collier, vervoegt het management team van One en blijft de divisie HVAC en sanitaire installaties aansturen. Hij kan ook uitkijken naar de financiële en administratieve ruggesteun die een sterke groep als Facilicom kan bieden bij grotere projecten. Eén van z’n prioriteiten is de servicetak in het domein van HVAC en sanitaire installaties verder uit te bouwen.

Eerder werkte One Building Maintenance al voor verscheidene projecten met succes samen met de twee bedrijven.

Met de overnames stevent One Facility Services af op een jaaromzet van meer dan 15 miljoen euro.