ChateauGateauBandenBruneelBandencentrale Banden Bruneel en taartenatelier Château Gâteau, beide gelegen aan de Berlaarbaan in Sint-Katelijne-Waver, openen allebei hun deuren tijdens een feestelijk openingsweekend op 1 en 2 augustus. Ze zijn al jaren buren en schoonfamilie, en nu hebben Jens Bruneel en Karin Op de Beeck ook hun nieuwe zaken naast elkaar gevestigd.

De gloednieuwe bandencentrale is gelegen vlakbij het nieuwe rondpunt van de R6 en heeft alles in huis om een succes te worden: een goede ligging, veel stockageruimte en alles wat nodig is om een optimale dienstverlening mogelijk te maken. Banden Bruneel is aangesloten bij het netwerk van Donckers, wat garant staat voor een snelle en correcte service en een gezellige wachtruimte met gratis wifi en een lekkere kop koffie.

Zaakvoerder Jens Bruneel vertelt wat Banden Bruneel onderscheidt: “Onze jarenlange ervaring in de bandensector staat garant voor de juiste raad en de perfecte service wat banden en velgen betreft. Als partner van de topmerken kunnen wij de gepaste band voor elke wagen en budget aanbieden. Maar waar we ons vooral in onderscheiden, is onze persoonlijke aanpak. Elke klant heeft immers recht op een oplossing op maat, en we besteden steeds de nodige aandacht aan het zoeken naar een gepast antwoord op zijn specifieke behoeften.”

Buurvrouw/schoonzus Karin Op de Beeck is gek op zoetigheden maken, en opent daarom Château Gâteau. Volgens Karin verdient elke speciale gelegenheid een zoete toets. Twee jaar geleden maakte ze haar eerste gedecoreerde taart voor haar vaders verjaardag, en sindsdien passeerden al heel wat taarten, koekjes, cupcakes en allerlei ander zoets de revue. “Niets is leuker dan een mooie taart te maken, en daarom maakte ik van mijn uit de hand gelopen hobby graag mijn bijberoep onder de naam Château Gâteau. Daarvoor volgde ik een patisserieopleiding in avondschool en behaalde mijn diploma van brood- en banketbakker.”

Het assortiment omvat niet alleen taarten en cupcakes. Erg in trek is de stijlvolle Sweet Table, een nieuwe rage die is overgewaaid uit Amerika. Een Sweet Table is een uitgebreid assortiment zoete lekkernijen – gedecoreerd in een thema naar keuze – dat op een mooi aangekleed buffet wordt aangeboden aan de gasten. “Vooral voor babyborrels en huwelijken is dit een originele manier om de aanwezigen te verwennen”, zegt Karin Op de Beeck. “Ik sta er nog steeds van te kijken met welke leuke en originele thema’s mijn klanten komen aanzetten, ook voor gedecoreerde taarten. Het is dan ook een heel fijne uitdaging om elke nieuwe opdracht tot een goed einde te brengen. Naast de vele uren werk, steek ik er ook mijn hart en ziel in, en ik hoop dat mijn klanten dit ook merken en vooral proeven!”

Op 1 en 2 augustus van 13 tot 17 uur is er opendeurweekend bij Banden Bruneel en Château Gâteau. De eerste 100 bezoekers per dag krijgen een leuke attentie.

Een lijst van starters vindt u op onze overzichtspagina.