ohmechelenLeerlingen van 6 TSO Network & IT van de Mechelse onderwijsinstelling COLOMAplus bezoeken dinsdag het Ondernemershuis in Mechelen.

De leerlingen interviewen drie jonge startende ondernemers die hun werkplek vonden in het Ondernemershuis Oh!. “Dit contact wordt voor de leerlingen beslist een inspiratiebron bij het uitwerken van hun eigen businessplan. De voorbije twee schooljaren kregen onze leerlingen al heel wat info over ondernemerschap. Die kennis kunnen ze nu verrijken met deze boeiende praktijkervaring”, aldus Sigrid Hertogs, leerkracht bij COLOMAplus.

De leerlingen hebben een ontmoeting met Luc Van Bosstraeten van ParcelHome, dat slimme pakjesbrievenbussen op de markt brengt, met grafisch ontwerper Stefaan Van Damme van Brand Ink en met grafisch ontwerpsters Anneleen Salvo en Sofie Liesenborghs van Atelier per Twee.

Het contact tussen de school en Oh! werd gelegd door Hans Vermeylen, die leraar IT is in COLOMAplus. Hij is eveneens ondernemer en vond bij het opstarten van zijn eigen bedrijf ook onderdak in het Ondernemershuis. Daphne Storms, community beheerder bij Oh!: “Hans Vermeylen is bijna 3 jaar huurder geweest bij het Ondernemershuis met zijn ondernemingen Webblocks (webontwikkeling) en Safety-TV (video learning). Een maand geleden heeft hij contact opgenomen met de vraag om zijn leerlingen met interesse voor ondernemerschap dichter bij de realiteit te brengen, via een bezoek aan Oh!.”

De leerlingen krijgen eerst een korte rondleiding in Oh! Mechelen en een toelichting over de mogelijkheden van dit Ondernemershuis. Daarna volgen interviews met de drie starters en tenslotte kunnen de leerlingen hun eigen ondernemingsplan verder uitwerken.