Officiële opening Opnieuw & Co in Nijlen

opnieuwencoBurgemeester Paul Verbeeck van Nijlen opent vrijdag 5 juni officieel de nieuwe kringwinkel van Opnieuw & Co op de Grote steenweg in Kessel. Vanaf zaterdag 6 juni is de winkel open voor het publiek.

In 1995 opende Opnieuw & Co de eerste kringwinkel in de regio. Intussen zijn er al vier: in Mortsel, Duffel, Lier en Kontich. De nieuwe winkel in Kessel is de vijfde vestiging, en het is er eentje die kan tellen: het is een echte megastore met een winkelruimte van 1.500 m². Uit onderzoek bleek dat in Nijlen en omgeving het hergebruik van goederen nog beter kan, en daarom werd Kessel uitgekozen als locatie voor de nieuwe kringwinkel.

Kringloopcentrum Opnieuw & Co werd 19 jaar geleden opgericht. Directeur Koen Goemans: “We zijn in 19 jaar gegroeid tot een grote organisatie die zich bekwaamd heeft in sociale tewerkstelling en op ecologisch vlak in hergebruik via kringwinkels in de regio Antwerpen-Zuid en Lier. Dit was vooral mogelijk door de groeiende klantengroep die hoe langer hoe meer de noodzaak van hergebruiken van goederen onderschrijft. Het werd ook mee mogelijk gemaakt door de steun van de tien gemeentebesturen en de Vlaamse overheid die de noodzakelijke subsidies verleende voor onze werkingskosten.”

De nieuwe kringwinkel in Kessel heeft voor 40 bijkomende jobs gezorgd.