officenterOfficenter, het succesvolle concept van regionale business centers geleid door Christa Jouck en Koen Batsleer, wil ook een business center openen in Mechelen. Er wordt momenteel gezocht naar een geschikte locatie. Officenter heeft al vestigingen in Geel, Leuven en Turnhout, langs de A12 in Antwerpen, en in Hasselt en Maastricht.

“Wij hebben met Officenter een groeipad uitgestippeld conform een olievlekstrategie binnen en rond onze bestaande centers, waarbij we een twintigtal locaties hebben geselecteerd waar we denken dat een Officenter-vestiging opportuun zou kunnen zijn”, zegt Koen Batsleer.

Cruciaal bij deze locatie is dat zij voldoet aan volgende voorwaarden:

  • * een ouder kantoorgebouw (mag gedeeltelijk nog verhuurd zijn). De overname van een bestaand business center is op zich ook haalbaar.
  • * minimaal 2.000 en maximaal 3.500 m² groot
  • * gelegen op een goed bereikbare en zichtbare locatie
  • * met minimaal 35 parkeerplaatsen (liefst bovengronds) per 1.000 m²
  • * met een kantoorindeling (gecompartimenteerd)
  • * te koop voor een prijs van ca. 500 euro/m² aangezien wij ca. 500 euro investeringen per m² inplannen om er een volwaardig Officenter van te maken.”

“Conform onze olievlek-aanpak is het duidelijk dat na Brussel (opening van een Officenter eind 2016) Mechelen de volgende stad is die o.i. in aanmerking komt een Officenter te realiseren. Onze doelstelling is het Mechelse center te openen in de loop van 2017. Cruciaal is dat we hiervoor een geschikt pand kunnen vinden binnen ons budget, en dat we een 15-tal lokale ondernemers kunnen overtuigen om dit project samen met ons te realiseren.”

In een Officenter kunnen bedrijven een kantoor huren en gebruik maken van de uitgebreide extra diensten, zoals secretariaatsdiensten en horecafaciliteiten. Ook een virtueel kantoor behoort tot de mogelijkheden, en in een Officenter zijn tevens coworking-werkplekken beschikbaar en kunnen vergaderzalen worden gehuurd.