officedepotOffice Depot, de groothandel in kantoorbenodigdheden die ook online shops beheert, is van plan in zijn Europese vestigingen in totaal 1.100 banen te schrappen. In welke landen de ontslagen vallen, werd nog niet gespecifieerd in het document dat het bedrijf indiende bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Office Depot heeft ook een kleinere vestiging in de Puurse deelgemeente Ruisbroek. Het is nog niet duidelijk of ook daar banen op de tocht staan. In 2011 vielen er in Ruisbroek al ontslagen en werden afdelingen overgebracht naar Nederland. Office Depot wil zijn Europese activiteiten nog meer centraliseren en wil met de reorganisatie vanaf 2016 jaarlijks 90 miljoen euro besparen.

Office Depot werd in 1986 opgericht in het Amerikaanse Fort Lauderdale. Na twintig jaar had Office Depot in 2006 meer dan 50.000 werknemers in vestigingen over de hele wereld en een omzet van 15 miljard dollar. Het bedrijf is actief in een dertigtal Europese landen en heeft daar in totaal ongever 6.000 werknemers.