ODTH zorgt voor verdeelcentrum voedselpakketten

odthwillebroekDistributiebedrijf ODTH stelt aan de Antoon Spinoystraat in Mechelen een opslagruimte ter beschikking van Sint-Vincentius Sint-Jan Berchmans. om de maandelijkse voedselpakketten aan arme gezinnen te bedelen. De oude opslagplaats, waar maandelijks voedselpakketten aan arme gezinnen werden bedeeld, werd onlangs omwille van instortingsgevaar gesloten.

De vereniging is tevreden met de nieuwe locatie in Mechelen-Zuid. Ze is bereikbaar met het openbaar vervoer en er is ruimte om te parkeren met een vrachtwagen voor de leveringen. ODTH stelt de opslagruimte voor onbeperkte tijd ter beschikking, zodat de vereniging van daaruit haar maandelijkse voedselpakketten kan verdelen.

Opslag en Distributie Ter Haeghe (ODTH) wil hiermee ook duidelijk haar maatschappelijke betrokkenheid tonen. “Het gaat over mensen die het héél moeilijk hebben én vaak vergeten worden. En wij hadden hier nog een deel van een opslagplaats leeg staan”, zegt Veerle De Wael van ODTH. ODTH is ook betrokken bij de Ecokoeriers, die na de zaterdagmarkt aankopen aan huis brengen.