MECHELEN/WILLEBROEK – ShopWeDo, specialist in e-commerce logistiek, en logistiek dienstverlener ODTH First Class Logistics zijn begonnen met een intensieve samenwerking. ShopWeDo krijgt ruimte in de City Hub van ODTH, dat zelf ook start met e-commerce.

“We gaan van start met een operationele samenwerking”, zegt Veroniek De Mulder, sinds enkele maanden ceo van ODTH First Class Logistics. “Wij kregen vaak de vraag van onze grotere klanten om ook hun e-commerce te verzorgen, maar we hadden tot nu toe geen expertise op dat gebied. En ShopWeDo, expert in e-commerce logistiek, had dringend meer ruimte nodig. Die kunnen wij bieden in onze City Hub op Mechelen Zuid.”

In regio blijven

Kenny Van Paesschen, ceo van ShopWeDo, is tevreden over de nieuwe strategische samenwerking. “We bundelen onze expertise en onze logistieke krachten. ShopWeDo is in 2017 nog maar eens 110% gegroeid, en onze nieuwe gebouwen barsten alweer uit hun voegen. Maar ik wil met dit bedrijf zeker in de regio Mechelen-Willebroek blijven. Ik geloof sterk in de toekomst van deze regio, met zijn zeer strategische ligging en in een straal van tien kilometer sorteercentra van de belangrijkste carriers. Tot voor kort zagen we in Mechelen weinig kans om nog te groeien, en we moesten aanvragen van grote potentiële klanten uit het buitenland afwijzen omdat we niet genoeg ruimte hadden. Maar de samenwerking met ODTH geeft ons die nodige extra ruimte, en dat opent voor ons veel mogelijkheden. Tegelijkertijd hoeven we geen enorm groot magazijn aan te schaffen ‘op de groei’, maar kunnen we stap voor stap groeien op ons eigen tempo.”

Nachtwerk

ODTH gaat ook een aantal klanten van ShopWeDo overnemen. Niet elk bedrijf wil dat zijn klanten online kunnen bestellen tot 22 uur ’s avonds en dat ze gegarandeerd de volgende dag hun pakje ontvangen. De afhandeling van de bestellingen voor klanten die hun bestellingen niet zo supersnel bezorgd willen hebben, neemt ODTH over van ShopWeDo, dat de expertise levert. Hiervoor wordt samengewerkt met het maatschappelijk project WerKans.

“Voor de afhandeling van deze bestellingen is ook geen nachtwerk nodig, wat bij veel van onze klanten wel het geval is”, vult Kenny Van Paesschen aan. “Dit is een gedroomde samenwerking, een win-win situatie.”

Veroniek De Mulder: “Ik ben ervan overtuigd dat de logistieke know how van gevestigde waarde ODTH in combinatie met de specifieke e-commerce kennis van ShopWeDo een waardevolle nieuwe dienstverlening in de markt zet. We delen dezelfde gedrevenheid en zin voor ondernemen. Een samenwerking komt onze klanten ten goede en was dus een logische stap.”