Numerus Clausus uit Lier is één van de 25 nieuwe adressen in de Bib Gourmand. Deze culinaire gids selecteert restaurants met keuzemenu’s die niet meer dan 37 euro kosten. De bedoeling is om hiermee aan te tonen dat gastronomisch tafelen niet duur hoeft te zijn.

De Bib Gourmand 2017, samengesteld door de Michelin-inspecteurs, vermeldt 313 prijsvriendelijke restaurants in België, Nederland en Luxemburg, waarvan 43 nieuwkomers. Voor België zijn 165 adressen opgenomen, waarvan 25 nieuwe. In deze restaurants betaal je voor een volledig menu met voor-, hoofd- en nagerecht maximaal 37 euro. Seizoensgebonden ingrediënten zijn er erg belangrijk.

Eén van de Belgische nieuwkomers is dus het Lierse Numerus Clausus. Het restaurant opende in 1993 in de Lierse binnenstad, nabij de Sint-Gummaruskerk tegenover het geboortehuis van Felix Timmermans.
Chef-eigenaar is Steven Persyn, die zijn opleiding volgde aan de hotelschool van Koksijde. Hij serveert een Franse klassiek getinte keuken en laat de producten voor zich spreken. Het marktmenu kan dagelijks wijzigen, naargelang het dagverse aanbod.