MECHELEN – In het kleinste winkelpand van Mechelen, waar vroeger snoepwinkel Zoet was, opende onlangs de soepbar Not just soup. Verwacht hier geen simpel groente- of tomatensoepje, maar misosoep, of een combinatie van wortel en sinaasappel, of soep van zoete aardappel.

Not Just Soup, in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 143, wordt uitgebaat door Astrid Mora, en het is niet haar eerste zaak. Tot twee jaar geleden was ze de drijvende kracht van RoseMamuze, een conceptstore voor geboortelijsten en deco-items, eveneens in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Ze kent de winkelstraat dus en was vroeger al gecharmeerd door het kleine pand waar snoepwinkel Zoet onderdak vond.

Niet alledaags

Het idee voor een soepbar kwam van een vriendin die heel graag soep maakt, maar niet goed wist hoe ze die zou kunnen verkopen.

De naam Not Just Soup is een vlag die zeker de landing dekt, want je vindt er soepen met niet alledaagse groenten en combinaties. De ingrediënten zijn seizoensgebonden, vegetarisch en biologisch.

Not Just Soup is een afhaalrestaurant. Je kunt er elke dag verse soep afhalen tot 14 uur, en je kunt kiezen tussen  een portie van 450 cc of een liter. In de prijs is altijd een topping en brood inbegrepen. Bedrijven kunnen hier ook soep bestellen.Dan wordt die koud geleverd na 14 uur en kan die bijvoorbeeld voor de lunch van de volgende dag worden gebruikt.