LONDERZEEL – Nordic heeft een nieuwe afdeling in het leven geroepen. Onder de merknaam Explore! zal de touroperator uit Londerzeel voortaan al haar exploratiereizen aanbieden.

Nordic is sinds jaar en dag de internationale vertegenwoordiger van Hurtigruten in ons land. Toen de Noorse veer- en transportdienst haar aanbod aan exploratiereizen uitbreidde, was er nood aan een nieuw merk. Nordic had al heel wat exploratiereizen in haar aanbod, zoals natuurreizen naar Groenland en Spitsbergen of een ontdekking naar Antarctica. Die verhuizen nu samen met de nieuwe bestemmingen naar het nieuwe merk Explore!.

“De focus van Explore! ligt bij onze exploratiereizen naar de poolgebieden: van Antarctica tot Groenland, Spitsbergen, Alaska en Canada. Reizigers verkennen deze gebieden in alle comfort aan boord van de comfortabele schepen van Hurtigruten. Expeditieteams op het schip zorgen voor boeiende lezingen en brengen hen aan land in kleine zodiacs”, zegt zaakvoerder Maarten Raes.

Ook bestemmingen in Zuid-Amerika, IJsland, Rusland, Noord-Amerika en Europa behoren tot het aanbod van Explore!. “Stuk voor stuk zeereizen langs panoramische kustlijnen en charmante havenstadjes waarvan het bestaan voor velen is ontgaan.”