De awards worden gemaakt bij Sjarabang. © Sjarabang.

MECHELEN – Unizo Mechelen en Mechelen MeeMaken vzw willen een aantal verdienstelijke Mechelse bedrijven in de kijker zetten. Op 13 december bekronen ze de Mechelse Ondernemer van het Jaar, de Mechelaar van het Jaar en de Starter van het Jaar en reiken ze een Lifetime Achievement Award uit. Nominaties voor deze prijzen zijn nog welkom tot volgende week.

De Mechelse Troef, de hoofdprijs van dit nieuwe initiatief, gaat naar de Mechelse ondernemer van het jaar die een positieve bijdrage heeft geleverd aan het Mechelse ondernemingsklimaat. Hij moet actief zijn op het grondgebied van de stad Mechelen.

De Mechelaar van het Jaar is een publieksprijs voor een Mechelaar die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de Mechelse samenleving. De Lifetime Achievement Award is een bijzondere erkenning voor de Mechelse ondernemer die een belangrijk deel van zijn leven gewijd heeft aan het Mechelse ondernemingsklimaat. Hij moet tenminste 15 jaar actief zijn geweest met een geldig ondernemingsnummer op het grondgebied van de stad Mechelen.

De Starter van het Jaar tenslotte is een prijs voor een startende ondernemer die zich in de voorbije twee jaar op een duurzame wijze in de stad Mechelen gevestigd heeft.

Stemprocedure

Nominaties kunnen nog tot begin volgende week worden ingediend via de website mechelsetroef.be. Je mag ook je eigen bedrijf nomineren.

Veerle De Wael van Unizo Mechelen: “De besturen van Unizo Mechelen en van Mechelen MeeMaken vzw beoordelen de nominaties en kiezen per categorie maximaal drie genomineerden. Vervolgens wordt de shortlist bekendgemaakt en kunnen de leden en het bestuur van Unizo Mechelen en de leden van Mechelen Meemaken vzw de winnaars kiezen voor de Mechelse Troef, Starter van het Jaar en Lifetime Achievement Award. De Mechelaar van het Jaar wordt tijdens de prijsuitreiking in Winterbar Mirage op 13 december gekozen door de aanwezigen.”

De trofeeën voor de winnaars worden gemaakt door de Mechelse vzw Sjarabang.