nachtKMODe Antwerpse vzw KMO Promoties heeft via KMO-insider de nominaties bekendgemaakt voor de Nacht van de KMO 2015. Ook een aantal bedrijven uit de regio Mechelen sleepten een nominatie in de wacht.

San Marco Village uit Schelle is genomineerd in de categorie Meest Belovend Bedrijf. De evenementenhal van de familie Crijns, gevestigd aan de Boomsesteenweg, was eerder dit jaar ook al genomineerd voor de trofee van Unizo-KMO-laureaat. In 2015 bestaat het bedrijf tien jaar, en de omzet is gestaag gegroeid. Voor dit boekjaar dat eindigt in maart 2015 mikt afgevaardigd bestuurder Johnny Crijns op een omzetstijging van 20%. Bij San Marco Village zijn 58 voltijdse en 140 deeltijdse werknemers in dienst.

De nieuwbouw van logistiekspecialist Dachser in Willebroek is één van de genomineerden in de categorie Beste Vastgoedproject. Dachser is begin oktober ingetrokken in de nieuwe gebouwen, die bestaan uit een transitterminal met 68 gates en een kantoorgebouw. Het project werd gerealiseerd door vastgoedvennootschap Montea in samenwerking met MG Real Estate. Dachser was voorheen ook gevestigd in Willebroek, maar kreeg daar te maken met capaciteitsproblemen. Voor de nieuwe grotere bedrijfsgebouwen werd bewust opnieuw gekozen voor Willebroek vanwege de strategische ligging tussen Brussel en de haven van Antwerpen.

Het jonge bedrijf Palletkraft uit Mechelen is genomineerd in de categorie Idee van het Jaar. Palletkraft is een initiatief van ingenieur Wiet Vande Velde, die zich met zijn startende bedrijf vestigde in Mechelen-Noord. Palletkraft maakt kartonnen palletten die veel lichter zijn dan de klassieke houten exemplaren en een zeer goede schokabsorptie hebben. Dankzij een innovatieve productielijn kan de productie volledig in Mechelen worden gehouden.

Enkel wie zich inschrijft voor de Nacht van de KMO, die plaatsvindt op 27 maart in het Antwerpse Hilton, mag stemmen voor de awards in de verschillende categorieën. Deze verkiezing wil veelbelovende KMO’s en toekomstgerichte Vlaamse bedrijven in de kijker zetten.