Amper twee weken nadat de Rechtbank van Koophandel in Mechelen het faillissement van Sportune uit Heist-op-den-Berg had geopend, is er reeds een doorstart voor de merken en producten. Het Zottegemse Decca sportswear, de meest ervaren sportkledingfabrikant van ons land, heeft het handelsfonds overgenomen. Samen met de bezielers Stefan Van Ouytsel en Annelies Geukens zorgt de groep zo voor een verderzetting van NODRUGS, het sport- en wielerkledingmerk van Sportune.

De merken van Sportune komen onder de Decca-groep, maar blijven afzonderlijke producten. “Het was de uitdrukkelijke vraag van ceo Jan Vanpraet, dat wij als bezielers mee zouden zorgen voor de creatieve uitwerking en ontwikkeling”, zegt Stefan Van Ouytsel, bezieler van NODRUGS sportswear. Naast het kantoor in Heist-op-den-Berg kunnen de klanten van Sportune voortaan ook terecht in Zottegem, de thuishaven van Decca. “Naast een gezamenlijke visie waarin de klantbeleving centraal staat, hebben we complementaire producten, markten, competenties en capaciteiten. Het maakt deze tandem tot een performante challenger op de Europese sportkledingmarkt.” Naast de lokale productie in het hart van de Vlaamse wielerklassiekers doen Decca en NODRUGS ook een beroep op buitenlandse productielijnen.

Decca werd in 1930 opgericht door August De Clercq en was vele decennia een echt familiebedrijf. In december 2015 kocht Jan Vanpraet Decca over van de familie De Clercq. Hij zette het bedrijf opnieuw op de kaart wat sportkleding betreft en heeft de intentie om de productie in eigen land opnieuw op te waarderen. Vanpraet voert momenteel gesprekken met het personeel van Sportune. Het eerste resultaat van de overname was alvast te merken tijdens de fietsbeurs Velofollies. Daar kreeg NODRUGS een plekje op de Decca-stand.