Filip Schutyser.

Het Mechelse bedrijf Nobel Biocare is aanzienlijk gegroeid en opent daarom nieuwe kantoren in de Stationsstraat 102. De officiële opening heeft plaats op Open Bedrijvendag 1 oktober in aanwezigheid van Mechels burgemeester Bart Somers.

Nobel Biocare ging in 2015 van start met 55 werknemers en zal tegen 2018 240 mensen tewerkstellen. Dat betekent een verviervoudiging op 3 jaar tijd. Daarmee wordt Nobel Biocare één van de grotere Mechelse bedrijven en vooral de snelste groeier.

Nobel Biocare is een medisch softwarebedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling van  3D-software voor tandartsen, kaakchirurgen en dentale labo’s. Het competentiecentrum van Nobel Biocare in Mechelen heeft zijn wortels in Medicim, een voormalige spin-off van de onderzoeksgroep Medical Image Computing van de KU Leuven. Medicim groeide uit het onderzoeksproject van Filip Schutyser, nu Vice President Software Development in Mechelen. “Mijn onderzoek draaide om software voor de planning van dentale implantaten en mond-, kaak- en gezichtschirurgie. Tijdens zo’n operatie is er weinig visuele controle mogelijk. Om dat beperkte zicht te compenseren, plannen tandheelkundigen de ingreep met behulp van onze 3D-software”, zegt Filip Schutyser.

Wereldleider

Nobel Biocare kocht Medicim in 2008 en werd eind 2014 overgenomen door de industriële groep Danaher. De opvallende groei van het bedrijf op twee jaar tijd en de nog sterkere prognose voor 2017 en 2018 hebben te maken met de vraag van Danaher aan Nobel Biocare Mechelen om alle applicatiesoftware binnen het dentale platform te ontwikkelen voor wereldleidende merken.

“Daarmee willen wij niet enkel de tak van de digital dentistry vorm geven, maar ook wereldwijd leiden. Tijdens Open Bedrijvendag willen we tonen welke toptechnologie we in huis hebben”, aldus Filip Schutyser.