Voor de tiende keer al heeft vakhandel Jules Frans een vakbeurs voor professionals gehouden. Maar deze editie was net iets specialer dan anders. Ze ging gepaard met het 45-jarig bestaan van Jules Frans, het 10-jarig bestaan van Uniconstruct, dat is een samenwerking tussen 10 vakhandels voor professionals binnen Vlaanderen, en de officiële opening van een nieuwe winkel in Putte. “De nieuwe vestiging was nog niet volledig af toen we ze op 9 januari al in gebruik namen. We hebben onszelf de limiet opgelegd om alles in gereedheid te brengen en zo de opening tijdens onze jaarlijkse vakbeurs te houden. Met succes”, vertelt zaakvoerder Joeri Frans.

In totaal zakten zo’n 1.300 mensen af naar het nieuwe filiaal waar 76 leveranciers op de vakbeurs hun producten in de kijker plaatsten. “Normaal vindt onze vakbeurs plaats in de gemeentelijke hallen Klein Boom in Putte. We zijn trots dat we nu zelf over voldoende ruimte beschikken en dat het evenement dit jaar binnen onze eigen muren kon plaatsvinden”, aldus Joeri Frans. Energiezuinig materiaal en BENOveren vormden het thema van dit jaar. “Via onze beurs brengen we innovatieve producten naar onze klanten en duiden we hen op de veranderingen in de bouwwereld.” Voortaan zal de vakbeurs echter tweejaarlijks plaatsvinden en wordt ze afgewisseld met Jules Frans On Tour. “De rollen worden dan omgedraaid. In plaats van dat de klanten naar ons komen, gaan wij naar hen. We trekken met onze producten en kennis dieper in de Vlaamse regio.”

De officiële opening van de nieuwe winkel en de start van de vakbeurs vond plaats in het gezelschap van burgemeester Peter Gysbrechts en schepen van Lokale Economie Jeroen De Cuyper. “Ik feliciteer deze zaak met hun professionalisme”, zegt Peter Gysbrechts. “Vandaag staat hier een gezond bedrijf, opgebouwd en geëvolueerd met de eigenschappen waar Vlaanderen voor gekend is, met aandacht voor kennis, opleiding en ontwikkeling.”

Jules Frans is een echt familiebedrijf, opgericht in 1972 door de ouders van Joeri en Ivo Frans. De vakhandel, met filialen in Putte en Willebroek, biedt professionele klanten een ruim assortiment aan producten, gaande van gereedschap en machines tot bouwstaal en werfmaterieel. “Daarnaast vormen wij ook een kenniscentrum voor onze klanten en houden wij geregeld opleidingen.” Jules Frans telt zo’n 45 medewerkers.