Nieuwe vzw Winkelpromotie neemt vliegende start

SKWinkelplezierMet de start van de eindejaarsactie in Sint-Katelijne-Waver neemt de nieuwe vzw Winkelpromotie meteen een vliegende start. Iedereen die in die periode iets koopt bij één van de 57 deelnemende handelaars krijgt één of meerdere tombolalotjes, waarmee een mooie prijs te winnen valt. De gemeente ondersteunt de actie. In de loop van volgende week krijgen alle inwoners een speciale, herbruikbare winkeltas in de bus: de SKWinkeltas.

Het is meteen de eerste actie van de vzw Winkelpromotie, die pas in oktober met de handelaars werd opgericht. “Voor de eerste keer organiseren we in onze gemeente een eindejaarstombola,” zegt Anja Van de Kerkhof, voorzitster van de nieuwe vzw en uitbaatster van de lingeriezaak Katinka. “Maar liefst 57 handelaars, uit alle kernen, doen mee. Dat is onverhoopt veel. Het bewijst dat de vraag naar dergelijke koopevenementen in onze gemeente groot is.”

De recent opgerichte vzw Winkelplezier kadert in een Winkelplan, dat het winkelgebeuren in de gemeente moet versterken. “Dat plan bevat meer dan 20 mogelijke acties om mensen aan te moedigen in onze gemeente te winkelen,” zegt Tom Ongena, schepen voor lokale economie. De vzw krijgt vanaf volgend jaar een gemeentelijke subsidie van 50 000 euro, waarmee ze het Winkelplan kan uitvoeren, samen met een aan te werven centrumbeheerder.