Nieuwe voorzitter voor LON Neteland

micheloomsMichel Ooms volgt Chris Block op als voorzitter van het Lokale Ondernemersnetwerk (LON) Neteland van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen. Michel Ooms is zaakvoerder van Omco Air Treatment uit Lier.

Vier jaar lang was Chris Block de regisseur van de lokale Voka-afdeling. Hij blikt tevreden terug, omdat eindelijk ook de lang verwachte schop in de grond ging voor de aanpassing van het kruispunt van de Mechelsesteenweg met de R14 (Lierse ring). Maar er is voor de doorstroming en mobiliteit nog heel wat werk aan de winkel, zo stelde hij nog begin dit jaar. Naast zijn inzet voor de lokale Voka-afdeling Neteland was Chris Block ook bijzonder actief op arrondissementeel en provinciaal vlak.

Zijn opvolger was de afgelopen jaren al erg actief binnen het LON-bestuur van Neteland, waarvan hij nu voorzitter wordt. Binnen Voka – Kamer van Koophandel Mechelen zetelt Michel Ooms als LON-bestuurder ook al enige tijd in de raad van bestuur. Hij wil verder inzetten op een verrijkend netwerk met een sterke focus op innovatie. “We kennen allemaal de grootste werkgever van de regio: Van Hool. Die zet reeds sterk in op innovatie in zijn sector, maar daarnaast zijn er nog vele andere ondernemingen die doelbewust naar de toekomst kijken. We moeten hen helpen en de nodige exposure en ondersteuning bieden.”

Ook de mobiliteitsknoop blijft de nieuwbakken LON-voorzitter zorgen baren. “Onze regio is verzadigd. De huidige infrastructuuringrepen zijn een stap in de goede richting, maar niet voldoende.” Ooms pleit voor innovatieve en duurzame oplossingen. “Onze regio heeft bevaarbare waterwegen, waarvan we dankbaar gebruik kunnen maken. De geplande verhoging van de bruggen over de Nete in Walem en Duffel zorgt binnenkort misschien voor een uitbreiding van die mogelijkheden.”

Met zijn bedrijf Omco Air Treatment uit Lier biedt Michel Ooms zijn klanten een uitgebreid gamma van gespecialiseerde en innovatieve afzuig- en filtersystemen. Deze systemen worden ingezet in onder meer laboratoria, scholen, ateliers, werkplaatsen en andere industriële omgevingen.