wegenwerkenTijdens de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 december gaat een nieuwe fase in van de wegenwerken op de A12 ter hoogte van Londerzeel. Vanaf dinsdagochtend 3 december beschikt het verkeer richting Brussel over twee volwaardige rijstroken op de nieuwe definitieve spoorwegbrug.

Voor het verkeer naar het industrieterrein verandert er niets. Het verkeer richting Antwerpen blijft rijden via de tijdelijke bypass.

Tussen december van dit jaar en maart 2015 bouwt de aannemer de definitieve spoorwegbrug richting Antwerpen. Tijdens de periode van 6 tot 19 december zal de aannemer de tijdelijke brug richting Brussel afbreken. Vanaf 5 januari start de aannemer met de eigenlijke werken aan de definitieve brug richting Antwerpen. De nieuwe verkeerssituatie zal tot begin mei 2015 in voege zijn. Daarna volgt de laatste fase van de werken, waarin de in- en uitvoegzone naar de industriezone van Londerzeel wordt aangepakt. Tegen december 2015 moeten die werken afgerond zijn.

De werken op de A12 aan de brug over de spoorlijn Mechelen-Dendermonde en aan de brug over de Mechelsestraat in Londerzeel zijn sinds april aan de gang. Beide bruggen waren verouderd en aan vernieuwing toe. Over de Mechelsestraat kwam er meteen een nieuwe, definitieve brug, waar het verkeer sinds april gebruik van maakt. De vervanging van de brug over de spoorweg is complexer en verloopt in verschillende fasen.