Jochen Müller.

Jochen Müller.

Jochen Müller, een ervaren logistiek manager, wordt de nieuwe COO van Dachser Air & Sea Logistics. Vanaf 1 oktober van dit jaar werkt hij aan projecten, en op 1 januari 2018 neemt Müller de functie van de huidige COO Thomas Reuter over. Reuter gaat op 31 december 2017 met pensioen.

Jochen Müller was sinds 2011 lid van de raad van bestuur van Schenker Deutschland AG. In Centraal-Europa was hij verantwoordelijk voor luchtvracht en sales Air & Sea en wereldwijd voor het logistiek management van relocaties, beurzen en sportevenementen. Hiervoor leidde Müller als CEO de Britse landorganisatie van Schenker  en was hij verantwoordelijk voor land-, lucht- en zeevracht en voor de beursactiviteiten.

“Jochen Müller is een topmanager en logistiek expert die een uitgebreide ervaring in lucht- en zeevracht heeft maar ook de vereisten en processen van landtransport beheerst”, zegt Bernhard Simon, CEO van Dachser. “Als COO van Air & Sea Logistics en toekomstig lid van de Executive Board zal hij verder bouwen op de verwezenlijkingen van Thomas Reuter. Dit omvat de verdere ontwikkeling van ons intercontinentale lucht- en zeevracht netwerk  en de nog hechtere integratie met ons sterke Europese landtransportnetwerk. Dit stelt ons in staat supply chains op een intelligente manier te verbinden.”

Thomas Krüger.

Thomas Krüger.

Thomas Krüger is benoemd tot managing director van Air & Sea Logistics EMEA. Hij vervult de functie sinds 1 juli.

Krüger heeft diverse managementfuncties bekleed bij Dachser Air & Sea Logistics. Van 2004 tot 2006 was hij Sales Manager voor Duitsland, en vervolgens was hij verantwoordelijk voor Global Sales Management tot 2012. Recentelijk was hij verantwoordelijk voor de regio Noord-Centraal-Europa (NCE). Hij volgt Rüdiger Klug op, die sinds 2009 werkzaam was bij Dachser en op 20 juni van dit jaar met pensioen ging.