ModemTelenet installeert momenteel de eerste exemplaren van zijn nieuwste Eurodocsis 3.0 modem bij Whop- en Whoppa-klanten. In deze pilootfase wordt de modem maar bij een beperkt aantal klanten geïnstalleerd. Hij heeft een moderne look and feel en past in de strategie van Telenet om zowel het netwerk in de straat als bij de klant thuis klaar te maken voor de toekomst.

Met het investeringsprogramma De Grote Netwerf zorgt Telenet er voor dat op termijn op het hele Telenet-netwerk internetsnelheden mogelijk zullen zijn van minstens 1 gigabit per seconde. De nieuwe modem is geschikt voor deze snelheden en zorgt er voor dat ook het netwerk bij de klant thuis optimaal is uitgerust voor de toekomst. Zo lang de internet-productspecificaties niet significant wijzigen, zal er echter voor klanten geen groot verschil merkbaar zijn tussen de vorige en de nieuwe versie van de modem.

Naast de mogelijkheid tot hogere internetsnelheden, voldoet de nieuwe modem aan de laatste nieuwe wifi-standaarden (802.11ac). Hierdoor zal de klant ook kunnen genieten van een snellere wifi-verbinding, op voorwaarde dat zijn toestel (laptop, smartphone, tablet) compatibel is met deze standaard.

De modem met ingebouwde router en wifi-accesspunt ondersteunt Eurodocsis 3.0. Het beheer van deze Telenet Home Gateway verloopt net als bij de vorige versie via Mijn Telenet. Begin 2016 zal de nieuwe modem geleidelijk aan breder uitgerold worden in de klantenbasis.