Nieuwe staantribune I van KV klaar tegen 8 augustus

afasOok tijdens het bouwverlof werken Willemen en Betca volop verder aan het nieuwe AFAS Stadion van KV Mechelen. Zo zal de nieuwe staantribune I voor het eerst kunnen worden gebruikt op 8 augustus tijdens de match tegen Moeskroen. De nieuwe zittribune zal tegen de thuismatch tegen OH Leuven (weekend van 22 en 23 augustus) klaar zijn. KVM wil gezien de korte timing geen veiligheidsrisico’s nemen.

Abonnees van de nieuwe zittribune krijgen op 8 augustus voor de wedstrijd tegen Moeskroen eenmalig een andere zitplaats aangeboden. Iedere abonneehouder van de nieuwe zittribune wordt persoonlijk via een brief op de hoogte gebracht van de praktische regeling.

“Partners Willemen en Betca werken met man en macht om de nieuwe tribune tijdig op te leveren”, zegt Marc Faes, commercieel en operationeel directeur van KV Mechelen. “Het is een huzarenstukje om een tribune van 5.000 staan- en 2.000 zitplaatsen in slechts enkele weken tijd op te trekken. De werken liggen op schema, maar de thuismatch tegen Moeskroen zal net te vroeg komen om de zitvakken H1, H2, H3 en H4 open te stellen voor het publiek.”

Op de tweede verdieping zullen nog niet alle veiligheidsvoorzieningen volledig afgewerkt zijn. “We willen zeker zijn dat alles 100% conform de veiligheidsvoorschriften opgeleverd is”, duidt Faes. “Tegen ons tweede thuisduel in het weekend van 21, 22 en 23 augustus tegen OH Leuven zal dat wel het geval zijn.”

Het staanvak I zal wel nagenoeg klaar zijn, al zal het dak er nog niet op liggen. “We willen ons hiervoor verontschuldigen. Gezien de korte timing kunnen we dit soort ongemakken echter niet vermijden. We willen dan ook iedereen bedanken voor de flexibiliteit, het begrip en de onvoorwaardelijke steun. Enkel samen kunnen we deze historische stapjes zetten en aan een nieuw AFAS Stadion bouwen.”

Naast de 5.000 staan- en 2.000 zitplaatsen omvat de nieuwe imposante tribune twee kantines van 741 m² en 537 m² en een fitness van 850 m². Op zijn hoogste punt is de tribune 26 meter hoog.