SCHIPLAKEN – Er komt een nieuwe residentiële woonwijk in Schiplaken. Het nieuwbouwproject Eekhoornhof van projectontwikkelaar Skyline Europe zal bestaan uit 55 woningen. De doelgroep bestaat uit jonge gezinnen die in de regio op zoek zijn naar betaalbare nieuwbouw.

Het nieuwe project komt tegenover het bekende Sport Vlaanderen-centrum op de gronden van de vroegere camping Eekhoornhof. Met de nieuwe woonbuurt met 55 betaalbare woningen mikt vastgoedontwikkelaar Skyline Europe voornamelijk op jonge gezinnen. De voorverkoop is woensdag gestart.

“Het gaat om zowel twee- als driegevelwoningen, telkens met een privétuin, iets waar in deze regio bijzonder veel vraag naar is. De voorbereidende werken aan de site zijn intussen succesvol afgerond. We starten nu met de voorverkoopfase van de eerste woningen, waarvan de bouw binnenkort van start zal gaan”, zegt Bram Machtelinckx, projectleider van Skyline Europe.

“In deze regio is het voor singles en jonge gezinnen zeker niet makkelijk om een betaalbare nieuwbouwwoning te vinden. Daarom willen we woningen aanbieden vanaf 289.000 euro, wat zeker voor deze regio toch nog betaalbaar mag worden genoemd. Zo krijgen ook jonge inwoners de kans om hier te wonen. En het project heeft een interessante locatie, vlakbij grote verbindingswegen naar Antwerpen, Leuven en Brussel”, aldus Kris Langbeen, commercieel verantwoordelijke Skyline Europe.

Uitbreiden

De site is ontworpen door toparchitecte Marie-José Van Hee en de woningen zijn moduleerbaar. Dat betekent dat de bewoners op termijn op een heel eenvoudige manier hun woning kunnen uitbreiden. Voor elk perceel is er al een vergunning voor eventuele uitbreidingen voorzien.

Daarnaast zal de wijk ook een groen karakter krijgen. Zo worden er verschillende groene zones aangelegd van in totaal 50 are, wat neerkomt op een klein voetbalveld. Er wordt tevens een zone 30 ingevoerd, zodat de nieuwe woonwijk autoluw wordt.

De bouwwerken staan gepland voor midden 2018. In 2020 zullen de eerste bewoners hun nieuwe woning kunnen betrekken.