pfizerpuursPfizer opende dinsdag in aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen in Puurs de nieuwe productie-eenheid voor het pneumokokkenvaccin Prevenar13®. Pfizer investeerde de afgelopen vijf jaar meer dan 411 miljoen euro in Puurs. Met de opening van de nieuwe productie-eenheid bewijst de farmaceutische groep dat ze haar Belgische roots wil versterken.

Pfizer zal in de nieuwe vaccineenheid 75 miljoen dosissen Prevenar13® per jaar produceren. Het grootste deel van de productie is bestemd voor ontwikkelingslanden over de hele wereld.

Momenteel stelt Pfizer ruim 1.500 mensen te werk in de vestiging Puurs. De investeringen in de nieuwe vaccineenheid zorgden al voor een honderdtal nieuwe banen. Om zijn vele andere nieuwe activiteiten succesvol te laten verlopen, is Pfizer Puurs nog op zoek naar technische operatoren, project managers en projectingenieurs. “De nieuwe vaccineenheid bewijst dat we onze positie als een van de belangrijkste werkgevers in de Belgische farmaceutische industrie verder versterken, zelfs in economisch onzekere tijden. We zijn ook nog op zoek naar een honderdtal uiterst bekwame technische werknemers om samen met ons onze nieuwe activiteiten verder uit te bouwen. Pfizer zal immers in de loop van dit jaar ongeveer tachtig miljoen euro investeren om een nieuwe eenheid te bouwen voor de productie van injectiespuiten en om de vriesdroogcapaciteit in Puurs te stimuleren”, zegt Luc Van Steenwinkel, Managing Director van Pfizer Puurs.

De Puurse vestiging van het farmaceutisch bedrijf is een strategische productie- en verpakkingseenheid voor steriele inspuitbare en oogheelkundige geneesmiddelen in ampullen, injectieflacons, plastic flesjes, vullingen en injectiespuiten. Het is Pfizers grootste productie- en verpakkingseenheid in Europa en op één na de grootste ter wereld. Het is één van de grootste productie- en verpakkingseenheden in zijn soort en is gespecialiseerd in steriele formulerings-, vul- en verpakkingstechnieken.

In 2014 produceerde Pfizer Puurs meer dan 300 miljoen steriele verpakkingen dankzij het gebruik van spitstechnologie met nadruk op automatisering, schaalvoordelen en de inzet van de 1.500 sterk gemotiveerde medewerkers. De meeste producten (99%) zijn bestemd voor export en gaan naar 172 verschillende landen wereldwijd.