Nieuwe president voor CHEP Europe

PooleyCHEP kondigt een verandering aan in de leiding van haar Europese activiteiten. James McCarthy verlaat het bedrijf na een dienstverband van 7,5 jaar. CHEP heeft Michael Pooley aangesteld om James McCarthy op te volgen als President van CHEP Europe. Pooley leidde eerder de Britse en Ierse activiteiten van het bedrijf en het Sales & Customer Operations team in de Verenigde Staten.

Peter Mackie, Group President CHEP Pallets: “James McCarthy heeft fantastisch werk geleverd binnen CHEP Europe. Zo heeft hij het bedrijf dichter bij onze klanten gebracht, toezicht gehouden op de lancering van nieuwe palletoplossingen en meer focus gebracht in het helpen van onze klanten met hun duurzaamheidsinspanningen. Iedereen binnen de CHEP-familie zal James missen en we wensen hem en zijn gezin het allerbeste voor de toekomst.”

“In Mike Pooley hebben we een waardig opvolger voor James gevonden. Gedurende de periode dat Pooley aan het hoofd stond van de Amerikaanse Sales & Customer Operations, speelde hij een belangrijke rol bij het versterken van de klantrelaties en het motiveren van onze teams. Zijn aanstelling zorgt zowel voor continuïteit als voor nieuwe impulsen binnen CHEP Europe, zodat we met onze klanten kunnen blijven samenwerken aan meer efficiënte en duurzame supply chains.”

McCarthy zal tot december bij CHEP blijven om samen met Pooley aan een soepele overgang te werken. McCarthy stond sinds maart 2013 aan het hoofd van CHEP Europe en was eerder President van CHEP West-Europa en CFO voor CHEP Europe, Midden-Oosten & Afrika. McCarthy: “Ik heb 7,5 jaar voor CHEP gewerkt en het is een geweldige ervaring geweest. Nu is de tijd aangebroken voor iets nieuws. Ik verwelkom Mike met veel plezier terug in de organisatie en kijk ernaar uit om CHEP Europe en haar klanten te zien groeien onder zijn leiderschap.”

Pooley heeft sinds april 2013 als Managing Director gewerkt voor testbedrijf Exova Europe en keert op 1 november terug bij CHEP.

Pooley: “Het doet me veel plezier om bij CHEP terug te keren. Vooral nu er op dit moment veel mogelijkheden zijn om met bedrijven in heel Europa samen te werken aan oplossingen voor een betere supply chain. Ik kijk er daarnaast ook naar uit om opnieuw samen te werken met ons klantenbestand en gepassioneerd team van supply chain experts.”

CHEP is wereldwijd marktleider op het gebied van beheerde, retourneerbare en herbruikbare verpakkingsoplossingen (pallets, containers, kratten). Met meer dan 7500 werknemers en 300 miljoen pallets en containers biedt CHEP diensten op ruim 500.000 servicelocaties in 50 landen. Tot het klantenbestand behoren o.a. Procter & Gamble, Sysco, Mondelēz, Nestlé, Ford en GM. CHEP Benelux NV is gevestigd in Mechelen.