BORNEM/MECHELEN – De verkeersafdeling van de politiezone Mechelen-Willebroek heeft drie nieuwe motoren in gebruik genomen. Burgemeesters Bart Somers en Eddy Bevers overhandigden de motoren van 1.200 cc. Het gaat in totaal om een investering van 62.400 euro (exclusief btw).

BMW Motorrad Belux uit Bornem heeft de drie nieuwe motoren voor de politiezone Mechelen-Willebroek geleverd. Deze voertuigen werden in het najaar van 2017 besteld en aangekocht in het kader van het raamcontract van de federale politie. “Dit betekent dat wij als politiezone, omwille van het totaalvolume aan voertuigen, een betere prijs krijgen dan wanneer we deze aankoop autonoom zouden uitvoeren. De motoren waren hierdoor zo’n 20 procent goedkoper”, aldus hoofdinspecteur Dirk Van de Sande.

De drie nieuwe motoren vervangen drie motoren die zijn afgeschreven. Ze behoren tot de meest veilige in hun segment, die momenteel op de markt zijn. Ze beschikken over een geavanceerd veiligheidssysteem, elektronisch verstelbare vering en een veiligheidssysteem dat kan ingesteld worden in functie van de weersomstandigheden.

Met de aankoop van nieuwe motoren speelt de politiezone ook in op het alsmaar drukkere en dichtslibbende verkeer. “Ze hebben een goede wendbaarheid met een kleine draaicirkel en kunnen zowel voor korte als lange afstanden worden ingezet.”