Nieuwe PLATO-trajecten in Mechelse regio

platoPLATO, het leernetwerk voor en door ondernemers van Voka, start jaarlijks meer dan 120 groepen op over gans Vlaanderen. Met de 27ste jaargang is dat dit jaar niet anders. Ook in de Mechelse starten enkele nieuwe trajecten op. Daarom organiseert Voka – Kamer van Koophandel Mechelen opnieuw een aantal inspiratie- en infosessies. De eerste sessie vindt donderdag plaats bij Van Dessel Insurance Brokers in Berlaar.

De inspiratie- en infosessies van PLATO laten geïnteresseerden kennis maken met de inhoud van de nieuwe trajecten. Naast de traditionele PLATO Strategie & Algemeen Management, starten er in Mechelen voor het eerst de groep PLATO Experten zoals PLATO Energie en PLATO Fiscaal & Financieel, net als de groep PLATO Vrije Beroepen. Het traject steunt op het peter- en meterschapsprincipe. “Kaderleden of experten worden peter of begeleider over de groep van vijftien deelnemende bedrijven en zorgen voor ondersteuning qua kennis, netwerk en locatie”, zegt PLATO-coördinator Alain De Cuyper van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen. “Zij bepalen ook in onderling overleg met de deelnemers de focus van de topics. Zo is het ook een traject op maat en met elkaar.”

De gratis inspiratie- en infosessies gaan telkens door op een gastbedrijf. Op het programma staat een toelichting van de Mechelse PLATO-coördinator Alain De Cuyper, alsook een getuigenis van een PLATO-deelnemer en een PLATO-meter of -peter. De volgende inspiratie- en infosessies vinden plaats op dinsdag 4 oktober bij Unibind in Puurs, op dinsdag 22 november bij VSE Technologies in Heist-op-den-Berg en op donderdag 1 december bij DGI Immo in Sint-Katelijne-Waver. Meer informatie over deze sessies en het traject is te vinden op www.plato.be. Klik hier voor het onlangs gemaakte sfeerverslag van het PLATO summerevent, waarbij ook meer uitleg werd gegeven over het PLATO-traject.