Nieuwe opstelling Technopolis stimuleert ondernemen

technopolisDoe-centrum Technopolis in Mechelen heeft tien nieuwe opstellingen rond ondernemen geopend. De vijf opstellingen van ‘Eigen Baas’ stimuleren jongeren om zelf een zaak op te starten, vijf andere van ‘Grote Baas’ polsen of de jongere het in zich heeft om aan het hoofd van een groot bedrijf te staan.

Voor Technopolis is het belangrijk te tonen dat creativiteit, innovatie en ondernemerschap een goede basis vormen voor een eigen zaak. “Onze opstellingen misten een invalshoek die het belang van ondernemen bij jongeren in de kijker zet”, zegt Ester Blockx, marketing- en communicatiemanager bij Technopolis. “In Technopolis ontdek je wetenschap en technologie op een begrijpbare manier en dus wilden we ook het ondernemen stimuleren.” Bij ‘Eigen Baas’ volg je de droom om een eigen zaak op te starten. Van de vakman die zelf de touwtjes in handen heeft, tot het opstarten van een eigen winkel of webwinkel. Alle grote bazen zijn ooit klein begonnen, maar het is hun doel om investeringen om te zetten in winst, waarmee hun onderneming kan groeien. Dat is dan weer het opzet van ‘Grote Baas’.

‘Eigen Baas’ en ‘Grote Baas’ kwamen tot stand met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Technopolis ging ook op zoek naar partners en vond deze in Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) en Unizo (Unie van Zelfstandige Ondernemers).