LIER/BRASSCHAAT – De Lierse wijnhandel Qualivino loopt als een trein. Het bedrijf lanceert een nieuwe huisstijl, heeft versterking in huis gehaald en heeft een pop-up in Brasschaat geopend.

“Wij hebben met Qualivino niet stilgezeten en onze visie is nog nooit zo sterk gericht geweest op de toekomst”, zegt Sébastien Verhelst, samen met zijn broer Olivier de derde generatie aan het hoofd van de familiale wijnhandel die in 2018 65 jaar bestaat..

“Om deze evolutie meer kracht bij te zetten, hebben we een nieuwe huisstijl ontwikkeld: Qualivino met een grote Q. Dit logo legt de link legt tussen ons leerrijk verleden en een al even boeiende toekomst, maar ook tussen onze activiteiten als wijnmaker sinds 1994 (Château Les Donats in Bergerac) en wijnhandelaar. Die twee activteiten hebben ons gevormd tot wijnmeesters.”

Nieuw bloed

Qualivino heeft met David Reheul nieuw bloed aangeworven. “David is afgestudeerd als sommelier op Spermalie en heeft onlangs ook het certificaat WSET level 3 behaald (’s werelds meest adequate wijnopleiding voor professionals en wijnliefhebbers). Bovendien is hij vertrouwd met een familiale omgeving, omdat hij al  jaren meehelpt in het restaurant van zijn ouders in Keerbergen, het Hof van Craynbergh.”

David is volgens Sébastien de geschikte persoon om de horecaklanten van Qualivino nog beter te ondersteunen en te zorgen voor de perfecte foodpairing. Anderzijds kan hij de particuliere klanten verwennen in de winkel of tijdens wijnavonden & wijncursussen.

Qualivino kan nu uitpakken met de zeer gevarieerde expertise van Sébastien (vinoloog), Olivier (oenoloog of wijnmaker op het eigen wijndomein) en David (sommelier).

Pop-up

De wijnhandel heeft ook een extra inspanning gedaan voor de klanten in het noorden van Antwerpen. Op de Bredabaan in Brasschaat, recht tegenover het gemeentehuis, werd een pop-upwinkel geopend. “Onze klanten kunnen ook hier tot eind 2017 rekenen op dezelfde gastvrijheid en wijnselectie als in onze vertrouwde stek in Lier. In Brasschaat komen er ook een aantal events.”