Achter drie historische geveltjes bij de Kraanbrug aan de Dijle bevindt zich de nieuwste knappe eventlocatie van Mechelen: Haverwerf 20-22, genoemd naar de plaats waar vroeger graan werd ontscheept en verhandeld.

De huisjes, die dateren uit de zestiende en zeventiende eeuw, zijn eigendom van Willemen Groep en zijn sinds kort beschikbaar voor zakelijke events en bijeenkomsten. Haverwerf 20-22 zal worden uitgebaat door Hof van Beatrijs.

Willemen kocht de huisjes in 2014, samen met het aanpalende pand in de Kraanstraat 3 waar Willemen Real Estate, de afdeling projectontwikkeling, sinds ruim een jaar zijn kantoren heeft. De vier panden werden gerenoveerd, en nu zijn de huisjes helemaal klaar voor hun nieuwe bestemming.

“Wij hebben als Feestzalen Hof van Beatrijs in Lier de voorbije twintig jaar reeds een belangrijk cliënteel verworven in de regio Mechelen”, zegt Ann Smets van Hof van Beatrijs. “Onze nauwe banden met de eigenaar, de Willemen Groep, en de beschikbaarheid van deze unieke panden aan de Haverwerf deden ons besluiten om daar een kleinschalige feestlocatie te openen. Zo zijn we nog beter verankerd in de stad van de beste burgemeester ter wereld.”

Haverwerf 20-22 is geen restaurant maar een locatie voor zakenmeetings. “Hof van Beatrijs zal er de catering verzorgen. Voor recepties en walking diners is er een capaciteit tot 100 personen; voor diners is dat beperkt tot 50 personen. Parkeren kan op de Haverwerf of in de onmiddellijke omgeving.”

De drie eeuwenoude huisjes van Haverwerf 20-22 hebben tot de verbeelding sprekende namen. Ze werden vernoemd naar de reliëfs en decoraties op de gevels. Het hoekhuis heet Het Paradijske, naar de reliëfs boven de ramen: Het aards paradijs en De boom der kennis van goed en kwaad. In het midden staat De Duiveltjes, een van de mooiste houten gevels in België.Het huisje is genoemd naar de duiveltjes die als zuilen fungeren. Links staat het huis Sint-Jozef, met centraal het reliëf van Sint-Jozef met het kind Jezus.