In de Mechelse Geitestraat opent een driedubbele zaak. Zo ruilen Studio Millepiedi en Karelicious de Désiré Boucherystraat in voor de Geitestraat. Eigenaar en uitbater Kurt Biesemans had in het nieuwe pand nog ruimte over en besloot er ook een coworkingruimte, Conventus, onder te brengen. “Ik hou niet van leegstand, en dus ging ik op zoek naar een nuttige invulling van het gebouw”, aldus Kurt Biesemans.

Conventus richt zich op korte termijn op beginnende zelfstandigen die van thuis uit werken. “Zij die niet meteen de financiële middelen voor een bureau hebben of af en toe een locatie nodig hebben om met klanten af te spreken, ontvangen we hier met open armen”, zegt Kurt Biesemans. De duurtijd van het verblijf in de coworkingruimte is bovendien zeer flexibel. “Dat kan gaan over een dag, een week of enkele maanden. We spelen in op de noden van de klanten. Zo kan de vergaderruimte zelfs een halve dag worden gehuurd voor bijvoorbeeld een opleiding.” Daarnaast biedt Conventus ook een tiendagenkaart aan die verspreid in de tijd kan worden gebruikt. De coworkingruimte beslaat zo’n 350 vierkante meter.

Ook Studio Millepiedi bevindt zich in het nieuwe pand. De zaak van Kurt Biesemans is ondertussen een achttal jaren actief en specialiseert zich in het ontwerpen en drukken van geboortekaartjes. “Dat maakt het ook interessant voor de mensen die hier komen werken. Zij kunnen beneden in de studio meteen hun nodige documenten afprinten.” Ook Karelicious, dat doopsuiker en geboortekaartjes verkoopt, heeft onderdak in het nieuwe pand. De zaak werd tien jaar geleden in Antwerpen opgestart en bevindt zich nu reeds vijf jaar in de Dijlestad.