Jan Willem Balk heeft een nieuw zitje in het Mechelse hoofdkantoor van Mondelez Benelux. Hij neemt de rol van managing director over van Marie-Pascale Sire, die gedurende tweeënhalf jaar aan het hoofd van Mondelez Benelux heeft gestaan. Marie-Pascale Sire zal een nieuwe functie in het West-Europese directieteam opnemen. Jan Willem Balk was tot voor kort directeur van Mondelez Nederland en wordt daar opgevolgd door Hein Everts.

De komende jaren zal Jan Willem Balk verdere invulling geven aan de groeiambitie van Mondelez. Hij wil zijn expertise en werkwijze van de voorbije vijf jaar als directeur van Mondelez in Nederland in zijn nieuwe functie doortrekken. “De afgelopen jaren hebben we de Nederlandse afdeling van Mondelez International verder kunnen uitbouwen tot een leidende speler in de snacking markt. Dat hebben we verwezenlijkt dankzij een sterke klantenfocus en een hoge betrokkenheid van alle medewerkers. Ik kijk er erg naar uit om die ervaring ook toe te passen op Benelux-niveau zodat ons bedrijf voor al onze medewerkers een great place to growkan zijn”, aldus Jan Willem Balk.

Mondelez is sinds 1870 actief in België. Het hoofdkantoor van Mondelez Benelux bevindt zich in Mechelen. Het portfolio van het bedrijf omvat belangrijke merken zoals Côte d’Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC, Lu Prince, Grany en Stimorol. In de Benelux stelt Mondelez ruim 2.100 mensen te werk.