Nieuwe brasserie in Mechels centrum

louisLouis is de nieuwe brasserie van Lisa Leenaards op de hoek van de Botermarkt en de Leermarkt in Mechelen. De uitbaatster gaf haar zaak de naam van haar driejarig zoontje.

Lisa Leenaards werkt al tien jaar in de horeca en baatte eerder al samen met haar voormalige partner Brasserie Mezzo in Sint-Katelijne-Waver en Foyer in Utopolis Mechelen uit.

De opening van Louis werd een paar keer uitgesteld, onder meer vanwege de werken op de Botermarkt, en Lisa Leenaards vindt het spijtig dat die werken nu toch nog tot maart zullen aanslepen. “De graafmachines staan voor de deur, dus het uitzicht is niet zo fantastisch, maar ik ben ervan overtuigd dat dit een toplocatie wordt. Er passeren heel wat mensen, en ons terras naast het water is ook een pluspunt.”

Lisa’s moeder is kunstenares Myriam Meylemans, en zij maakte drie grote schilderijen voor de zaak. “Eén van die werken is een portret van mijn zoontje Louis. Als je het schilderij nauwkeurig bekijkt, zie je dat er onder de lagen verf ook foto’s verwerkt zitten”, aldus de uitbaatster van de brasserie. Zij mikt niet op een specifiek soort klanten, iedereen is welkom. “Dit is een klassieke brasserie met iets extra. Na het winkelen kan je binnenspringen voor een koffie of snel een hapje eten, bijvoorbeeld het broodje Louis. Maar bij ons kan je ook terecht voor een uitgebreide lunch of driegangenmenu.”