Nieuwbouw AZ Sint-Maarten nog steeds op schema

stmaartenIMG_0181Na een natte maand januari hopen de werklui die bezig zijn aan de nieuwbouw van het AZ Sint-Maarten op betere weersomstandigheden. Dan kunnen ze deze maand de enkele dagen achterstand inhalen die in januari zijn opgelopen. Deze kleine achterstand heeft echter geen invloed op de einddatum van het nieuwbouwproject.

Begin februari werd nog een torenkraan bijgeplaatst zodat er extra capaciteit is voor het plaatsen van geprefabriceerde onderdelen. Ook voor de buitenwand, palend aan de logistieke put, wordt op bepaalde dagen een extra mobiele kraan geplaatst ter ondersteuning van de vaste torenkranen.

In februari wordt onder meer gewerkt aan de vijfde (en laatste) verdieping in de ruggengraat van het ziekenhuisgebouw in deel IC.

Er is een bouwtermijn gepland van 4,5 jaar. Aansluitend is er nog een opstartfase van een half jaar waarin de diensten van de drie campussen gefaseerd zullen verhuizen naar de nieuwe site. De bedoeling is dat het AZ Sint-Maarten eind 2018 zijn intrek kan nemen in het nieuwe ziekenhuis.

Volgens de planning zou in de helft van dit jaar moeten worden gestart met de binneninrichting en de technieken. In december 2016 moeten de ruwbouwwerken inclusief dakwerken en ramen klaar zijn. In juli 2017 moet het parkeercomplex klaar zijn.