Nieuw zorgvastgoedproject in Bornem

baudryIn het najaar starten de bouwwerken aan Residentie Baudry, een nieuw zorgvastgoedproject met een 80-tal erkende assistentiewoningen langs de Sint-Amandsesteenweg, vlakbij de watertoren in Bornem. Het project moeten over twee jaar klaar zijn. Er is veel interesse voor, ook van investeerders. Zij kiezen voor dit project vanwege het hoge nettorendement door o.a. huurinkomsten en meerwaarde.

“Op het terrein langs de watertoren, tussen de Barelveldweg en Sint-Amandsesteenweg, bouwen de projectontwikkelaars ABO Building Projects uit Bornem en DCA Woonprojecten uit Beerse in twee jaar een nieuwbouwproject met een 80-tal erkende assistentiewoningen”, meldt Peter Vanmaldeghem, CEO bij projectmakelaar REALIS. “Er zijn woningen met 1 en 2 slaapkamers en ze hebben allemaal een terras of privétuintje. Samen met enkele polyvalente ruimtes en een prachtig aangelegde tuin vormen die Residentie Baudry, een zorgresidentie waar 65-plussers of jongere zorgbehoevenden hun thuis zullen vinden. Zelfstandig wonen, maar met de nodige zorg en diensten bij de hand, is hier de leuze. Dit gezellige en moderne complex is volledig op maat van hedendaagse senioren.”

De strakke architectuur van het witte gebouw is van de hand van M2 Architecten uit Antwerpen. De uitvoering wordt opgevolgd door architect Bart Van Laethem uit Bornem.

“De ligging van dit project, niet ver van de dorpskern, is een grote troef. De supermarkten Colruyt en Carrefour liggen een paar meter verder. De bus stopt voor de deur en ook het station van Bornem bevindt zich niet veraf. Met de wagen is de bereikbaarheid ook optimaal”, aldus Peter Vanmaldeghem. “REALIS gaat steeds op zoek naar projecten die er uitspringen qua locatie en hiermee in evenwicht zijn met een goede prijs/kwaliteitverhouding.”

Zorgwonen vzw, die verbonden is aan de gekende thuiszorggroep Mederi, zal de verhuur en het beheer van deze flats op zich nemen en instaan voor de goede zorg van de bewoners.
REALIS, een projectmakelaar gespecialiseerd in de commercialisering van zorgvuldig gescreend (investerings)vastgoed, is verantwoordelijk voor de verkoop.