MECHELEN – Wim Voss van NewWorld, Mehdi Mathlouthi van M-eatery en Elsje Van den Bogaert slaan de handen in elkaar voor TASTE-M. De nieuwe culinaire plek zal in het voorjaar van 2019 op een bijzondere locatie openen: in een Mechelse kapel.

De oude historische congregatiekapel en het aanpalende pand gelegen op het Sint-Romboutskerkhof in Mechelen worden omgetoverd tot een unieke culinaire plek. Wim Voss, Mehdi Mathlouthi en Elsje Van den Bogaert doen voor het uitdagende renovatieproject een beroep op Mechelse expertise. Ze schakelen architectenteam AnA-interieur en bouwgroep Van Poppel in.

Wim Voss: “Na maandenlange voorbereidingen rond het concept, de inrichting en de invulling van TASTE-M zijn we uitermate blij dat de werken eindelijk van start kunnen gaan. De grondige renovatiewerken zullen enkele maanden in beslag nemen. Begin 2019 hopen we de eerste liefhebbers van gastronomie te mogen verwelkomen.”

De congregatiekapel zal een multifunctionele eventlocatie worden die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. In de historische kelders komt een wijnbar en op de benedenverdieping restaurant The Chick. Daar zal kip in verschillende variaties centraal staan. “Het geheel moet een uniek en vernieuwend concept worden dat vandaag nog niet aanwezig is in Mechelen.”