Logistiek dienstverlener Dachser gaat een nieuw filiaal openen in Stans in het Oostenrijkse Tirol. Het familiebedrijf, met een belangrijke vestiging in Willebroek, telt daarvoor zo’n 6,5 miljoen euro neer. Het nieuwe logistiek centrum vervangt de locatie in Hall. “In de komende maanden zal er op deze site een moderne vestiging worden gebouwd, die een belangrijk onderdeel zal uitmaken van het logistiek netwerk in West-Oostenrijk en daarbuiten”, zegt Günter Hirschbeck, managing director van Dachser Austria European Logistics.

De nieuwe site wordt de tiende locatie in Oostenrijk voor Dachser. “Met dit sterke netwerk kunnen we onze klanten de ideale marktnabijheid garanderen. Voor zendingen staat Dachser vanuit de Tiroolse terminal in directe verbinding met 362 locaties in heel Europa”, duidt Günter Hirschbeck. De nieuwe vestiging omvat een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 vierkante meter, waarvan zo’n 4.700 vierkante meter voor warehousing en crossdock. In een later stadium is er ook de mogelijkheid om meer laadperrons en parkeerplaatsen te bouwen.

Werkgelegenheid

De opstart van de logistieke activiteiten is gepland voor eind 2017. Dachser biedt dan in Stans alles onder één dak aan: logistieke dienstverlening op maat, een directe verbinding met het Europees vervoersnetwerk van Dachser en wereldwijde lucht- en zeevrachtdiensten door Dachser Air & Sea Logistics. Met de komst van de nieuwe vestiging, neemt Dachser ook heel wat extra werknemers aan. “We voegen 40 nieuwe banen toe aan de al bestaande 45″, aldus Günter Hirschbeck.

Dachser is in 1930 opgericht in het Zuid-Duitse Kempten. Het familiebedrijf is actief in wegtransport en lucht- en zeevracht, en telt vandaag 27.450 medewerkers en 409 locaties wereldwijd. Deze zijn goed voor een jaaromzet van 5,7 miljard euro. In ons land is Dachser actief sinds 1975. In de vestigingen in Willebroek, Moeskroen, Brussel en Manage stelt het ongeveer 300 mensen tewerk.