ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER – In Onze-Lieve-Vrouw-Waver gaat een nieuw chapter van BNI van start. BNI Campus richt zich niet tot de supervroege vogels, maar plant zijn bijeenkomsten pas om 8.15 uur.

Er zijn in Mechelen al twee chapters van BNI actief, die allebei samenkomen in de Re:flex Business Hub op Mechelen Campus. BNI Mechelen Werkt! komt bijeen op woensdag, BNI Maneblussers op vrijdag. “Er zijn inderdaad al twee Mechelse chapters, maar toch was er nog vraag van ondernemers uit Groot-Mechelen en de omliggende dorpen Zemst, Putte, Sint-Katelijne-Waver, Heist-op-den-Berg… om toch nog een nieuw chapter op te starten en dat werd BNI Campus in Onze-Lieve-Vrouw-Waver”, zegt advocaat Leen Putman, die deel uitmaakt van het nieuwe chapter.

BNI Campus onderscheidt zich van andere BNI’s door het aanvangsuur van de bijeenkomsten. Meestal beginnen BNI-meetings voor dag en dauw, rond 6.30 uur of 6.45 uur, maar bij BNI Campus is dat niet zo. “Ons chapter is een beetje een experiment, in die zin dat de wekelijkse meetings plaatsvinden om 8.15 uur (op maandag in De Lemenhoek). Zo kunnen mensen die ’s ochtends al bepaalde verplichtingen hebben, zoals kinderen naar school brengen, toch deelnemen aan ons concept.”

Beroepsgroepen

Het startende chapter is nog op zoek naar leden in verschillende beroepsgroepen. In elk chapter wordt slechts één lid van een specifieke beroepsgroep toegelaten. Bedoeling is om zeer actief te netwerken en de andere leden van het chapter aan te bevelen bij je eigen netwerk. “Wij zoeken bijvoorbeeld nog naar leden uit diverse sectoren die met de bouw te maken hebben, maar evengoed mensen die mediadiensten leveren, computerspecialisten, een bloemist, een bakker, een tuinaanlegger…”

Leen Putman (EPS Advocaten) sloot zich meteen aan. “Het is een fijne manier om je netwerk uit te breiden en je opgebouwde netwerk in vertrouwen open te stellen voor de andere leden. Binnen BNI wordt een kwaliteitsvolle, efficiënte en transparante aanpak hoog in het vaandel gedragen.”