ruitenHet nieuwe AZ Sint-Maarten krijgt stilaan zijn definitieve vorm. Op de verschillende verdiepingen worden de ruwbouwelementen verder afgewerkt. Ter hoogte van de toekomstige zorgboulevard wordt de ruwbouwkundige dakconstructie (boven niveau +1) geplaatst. Dit gebeurt zowel aan de noordelijke als de zuidelijke zijde.

Op andere plaatsen van het gebouw staan de bouwteams en de afwerkers al verder. Ter hoogte van bouwdeel H worden de volledige (kunst)beglazingen aan de patio’s verder afgewerkt. De ramen inclusief beglazing van het gelijkvloers en van de eerste en de tweede verdieping worden geplaatst in de bouwdelen G, H en I. Dit gedeelte van het gebouw is dus bijna wind- en waterdicht.

Er wordt gewerkt aan het plaatsen van de dekvloeren of chapes en een deel van de gyprocwanden.

Buiten het ziekenhuisgebouw worden de funderingen geplaatst voor het parkeergebouw.

Het nieuwe AZ Sint-Maarten zal 654 bedden voor opname tellen en 96 plaatsen in dagziekenhuis. 50% zijn eenpersoonskamers.

De bouw zal in totaal 5 jaar duren. Als alles loopt zoals gepland, zal het ziekenhuis in gebruik worden genomen op het einde van 2018.

De totale kosten van het project bedragen 327,4 miljoen euro. Vlaanderen neemt 166,8 miljoen voor zijn rekening. De federale overheid levert indirect, via de ligdagprijs, 120,7 miljoen. Voor het AZ Sint-Maarten blijft 39,9 miljoen (niet-subsidieerbaar deel). 50% hiervan komt van de ziekenhuisartsen, via hun werkingskosten. Deze financiering wordt geherfinancierd door middel van leningen bij commerciële banken (177 miljoen euro) en daarnaast een lening van 150 miljoen euro voor een periode van 25 jaar, verstrekt door de Europese Investeringsbank (EIB).